Skip to content
Menu

Vouwgordijnen

De vouwgordijnen van Luxaflex® zijn echte klassiekers, die garant staan voor sfeer in uw interieur. Vouwgordijnen zijn zeer allround te noemen omdat ze voor diverse soorten ramen gebruikt kunnen worden, in ruimtes in het hele huis. Door de ruime keuze in stoffen, passen vouwgordijnen bovendien bij iedere woonstijl; van landelijk en klassiek tot modern en zelfs industrieel. 

Archipel levert uitsluitend de op maat gemaakte vouwgordijnen van Luxaflex®, om verzekerd te zijn van een uitstekende pasvorm. 

Voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen combineren de praktische voordelen van een rolgordijn met de sfeervolle uitstraling van een overgordijn. Een vouwgordijn biedt flexibele mogelijkheden op het gebied van licht- en privacycontrole. 

Hét kenmerk van vouwgordijnen is de horizontale plooi in de stof, waar baleinen in zitten aan de voor- of achterzijde. Door deze baleinen (staafjes) valt het gordijn trapsgewijs naar beneden. Het plooisysteem geeft het vouwgordijn een meer knusse uitstraling dan een rolgordijn. 

Vouwgordijnen passen perfect bij de nieuwste trend op het gebied van raambekleding: layering. Bij layering combineert men 2 soorten raamdecoratie in een gelaagde stijl, waardoor diepte en dimensie ontstaat. Deze gelaagde stijl voegt rust en warmte toe aan de ruimte. 

De vouwgordijnen van Archipel by Luxaflex® zijn verkrijgbaar in allerlei stoffen: van transparante voiles tot bijna volledig verduisterend materiaal, in diverse kleuren en texturen. Met een keuze uit bijna 120 verschillende stoffen zit er altijd de juiste stof voor u tussen. 

Voor toepassing in de slaapkamer kunt u gebruik maken van een dim-out stof. Deze is voor 90 % verduisterend, wat de ruimte flink donkerder maakt maar u toch laat genieten van het opkomen van de zon. De dim-out stof is ook zeer geschikt voor het tegengaan van schittering op het beeldscherm in uw (thuis-)kantoor of op de tv in uw woonkamer. 

Vouwgordijnen nemen maar weinig ruimte in beslag, zowel opgevouwen als uitgevouwen. Daardoor ogen ze heel licht en luchtig. Wanneer u kiest voor een transparante stof, wordt dit effect nog eens versterkt. 

Vanwege deze eigenschap worden vouwgordijnen vaak toegepast in kleine ruimtes. Toch komen ze ook prima tot hun recht in woonkamers, eetkamers en keukens. 

Vouwgordijnen van Luxaflex® worden altijd ingemeten en gemonteerd door onze vakman, waardoor ze perfect passen. Privacy en verduistering zijn dan ook te garanderen. 

Andere pluspunten

  • Vouwgordijnen staan zeer stijlvol in erkers en serres. Door de slimme bevestiging vallen ze uitstekend in het kozijn. U kunt kiezen voor automatische bediening, zodat de raamdecoratie zonder moeite altijd ‘gelijk hangt’.
  • Er zijn prachtige oplossingen voor extra hoge of brede ramen.
  • Vouwgordijnen zorgen het hele jaar door voor een aangename binnentemperatuur. In de zomer houden ze dankzij hun zonwerende functie uw ruimtes koel, terwijl ze in de winter de warmte zoveel mogelijk binnen houden. Dat laatste zorgt direct voor energiebesparing.
  • Vouwgordijnen zijn geluidsabsorberend en zorgen zo voor een betere akoestiek in iedere kamer.
  • Als u kiest voor een licht transparante stof, kunt u de gordijnen ook overdag naar beneden laten. Zo wordt uw woning niet volledig verduisterd en behoudt u voor een deel de lichtinval, terwijl uw meubels beschermd blijven tegen schadelijke uv-stralen.
  • Onderhoudsvrij.

Bediening

Luxaflex® Vouwgordijnen hebben verschillende bedieningsmogelijkheden. De handmatige bedieningsoptie is door middel van het kindveilige Smartcord®. 

Wilt u de vouwgordijnen gemakkelijk automatisch bedienen? Kiest u dan voor PowerView® Automation. Dit is een draadloos systeem om raamdecoratie mee te bedienen, dat werkt via een Pebble®, een app op uw mobiele telefoon of uw bestaande smart home systeem. 

vouwgordijnen

Smartcord®

PowerView Automation®

PowerView Automation®

Maatwerk

Archipel levert uitsluitend op maat gemaakte raamdecoratie van het merk Luxaflex®. We zijn er trots op onszelf Official Dealer van Luxaflex® te mogen noemen, de Europese leider in raamdecoratie op maat. Het uitgebreide assortiment aan verfijnde stoffen en materialen, in alle denkbare kleuren, verzekert ons van een passend aanbod voor al onze klanten. 

De vakman van Archipel beschikt over veel kennis en een jarenlange ervaring. Als Luxaflex® specialist voorziet hij u van deskundig advies en neemt hij graag de tijd om u het volledige productaanbod te laten zien. Ook is hij opgeleid om alle vormen van raamdecoratie namens Luxaflex® in te meten op uw locatie. Onze specialist kan al uw wensen omzetten in een passend raamdecoratieplan. 

De prijs van uw raamdecoratie wordt bepaald door de gekozen materialen en de bediening, de hoeveelheid ramen die u van vouwgordijnen wilt voorzien en de oppervlakte. 

Archipel kan een vrijblijvende offerte op maat verzorgen, ook wanneer u verschillende soorten raamdecoratie wilt toepassen in uw woning. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies, inmeten en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Andere soorten raamdecoratie

Houten jaloezieën 

Rolgordijnen

Aluminium jaloezieën

Plissé Shades

Reviews

Archipel Zonwering