Skip to content
Menu

Rolluiken

Bij de term ‘rolluik’ denken veel mensen aan het weren van inbrekers. En dat is natuurlijk een belangrijke functie van rolluiken. Maar wist u dat rolluiken ook zeer effectief ingezet kunnen worden als zonwering? Behalve het zonlicht weren ze ook gemakkelijk de warmte van buiten. Zelfs in de winter kunnen rolluiken een belangrijke functie vervullen. Archipel Zonwering vertelt u er graag meer over. 

Voordelen van rolluiken 

Een rolluik is werkelijk van alle markten thuis. Omdat rolluiken op maat gemaakt worden voor uw ramen en deuren, zijn ze perfect te gebruiken als zonwering. Iedere lamel (of ‘pantser’) is gevuld met een speciaal schuim, dat een isolerende werking heeft. Zo blijft in de zomer de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. Zeker als u de luiken ‘s avonds en ‘s nachts gesloten houdt. 

Door het gebruik van rolluiken kan het warmteverlies van de woning in de winter met wel 20% verminderd worden. Dat is dus een prima vorm van energiebesparing! 

Door de lamellen van het rolluik volledig te sluiten, kan de kamer vrijwel helemaal verduisterd worden. Beter dan met welk rolgordijn dan ook! Ideaal voor het slapen in zomertijd of overdag. Bovendien bent u met een rolluik verzekerd van privacy in uw woning, in tegenstelling tot sommige soorten gordijnen. Wanneer u de lamellen op de lucht- en lichtstand zet, heeft u wel de gewenste privacy maar toch voldoende licht en frisse lucht in de kamer. 

Rolluiken werken daarnaast geluidswerend. U slaapt gemakkelijk door felle stormen, hagel- en sneeuwbuien en verkeerslawaai heen. 

Tenslotte zorgen rolluiken voor veiligheid; ze beschermen uw ramen tegen de meest extreme weersinvloeden en zijn inbraakwerend. Onze rolluiken blokkeren, wanneer ze met geweld worden opgetild. Gelegenheidsinbrekers zullen dus veelal een woning zonder stevige rolluiken kiezen. 

Verschillende modellen 

Rolluiken kunnen worden geleverd voor plaatsing bij deuren, ramen en serres in alle soorten en maten. Naast het standaard rolluik, met een rechthoekige kast, kunnen wij ook rolluiken leveren met een ronde kast. 

De rolluiken zijn verkrijgbaar met diverse lameldiktes, ook binnen één bestelling. Voor gebruik op de begane grond kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een lamel die zonwerende en inbraakwerende eigenschappen heeft, terwijl op de eerste en tweede verdieping zonwerende en verduisterende eigenschappen belangrijk zijn. 

rolluiken

Rolluiken voor deuren

rolluiken

Rolluiken voor ramen

rolluiken

Inbraakwerende rolluiken

Materialen

Al onze rolluiken worden ingemeten door de vakman en vervolgens vervaardigd van een hoogwaardige kwaliteit aluminium. De lamellen worden gevuld met een speciaal schuim, dat extra stevigheid en isolatiewaarde biedt. 

Op basis van de oppervlakte en de kastmaat van het rolluik, wordt berekend hoe groot de lamellen moeten zijn. Grotere lamellen zorgen voor meer stevigheid van het rolluik als geheel. Lamellen moeten immers niet doorhangen bij een grotere overspanning. 

Rolluikkasten en -lamellen (of ‘pantsers’) kunnen worden geleverd in diverse kleuren, passend bij uw woning. Het is ook mogelijk om de kast en het frame in een andere kleur uit te voeren dan de lamellen. De keuze is helemaal aan u. 

Bediening

Rolluiken zijn leverbaar met een schakelaar in de woning of een afstandsbediening. In het laatste geval kunt u de rolluiken ook sluiten, wanneer u buiten de woning bent en uw huis optimaal wilt beveiligen tegen inbraak. 

Rolluiken met een afstandsbediening zijn gemakkelijk op te nemen in uw smart home systeem. Zo kunt u uw rolluiken volautomatisch en zelfs op afstand, door middel van een app, bedienen. Als Somfy-expert kunnen wij u voorlichten over de toepassing van domotica in uw situatie. 

Als voorloper in onze branche kunnen wij rolluiken leveren met een besturing op zonne-energie. Dit systeem is volledig draadloos, zodat het boren van gaten voor de bediening voorgoed verleden tijd is.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Andere soorten buitenzonwering

Markiezen

Knikarmschermen

Uitvalschermen

Screens

Reviews

Archipel Zonwering