Skip to content
Menu

Plissé Shades

Plisségordijnen zijn gordijnen die zichzelf strak en netjes opvouwen bij het openen. Ze creëren een subtiel spel van licht en schaduw en passen in zowel een modern als een klassiek interieur. Het variëren tussen inkijk en privacy was nog nooit zo gemakkelijk… 

De Plissé Shades van Archipel by Luxaflex® worden op maat gemaakt en geven uw interieur direct een sfeervolle en verfijnde uitstraling. 

Voordelen van Plissé Shades

Schoonheid zit in eenvoud, dat bewijzen de Plissé Shades keer op keer. Plissé Shades zijn gemaakt van één laag stof met een enkele plooi, in tegenstelling tot onze Duette® Shades. Door gebruik te maken van een enkele laag stof, zijn de koordjes die door de stof heen lopen te zien. Dit geeft de Shades een speelse, frisse  touch. 

Plissé Shades worden vaak uitgevoerd in een transparante stof, waarmee zij garant staan voor een luchtige vorm van raambekleding. Ze zijn daardoor ideaal voor gebruik in woonkamers, eetkamers en keukens. 

Met een ruime keuze uit bijna 100 transparante, semi-transparante en lichtdoorlatende stoffen in diverse kleuren, is er altijd een plisségordijn te ontwerpen dat bij uw stijl past. Of wellicht past een prachtige dim out-stof beter bij u… 

Plissé Shades zijn ook in vele kleurrijke dessins verkrijgbaar, speciaal voor de liefhebbers van opvallende raamdecoratie. Wat dacht u van subtiel kleurverloop, delicate bloemenpatronen of etnische motieven? Zo maakt u van uw raam direct een eyecatcher.

Voor de Luxaflex® Plissé Shades worden duurzame stoffen gebruikt, die Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. U maakt dus altijd een verantwoorde keuze voor uw woning. 

Plisse Shades

Transparant

Plisse Shades

Semi-transparante stof

Plisse Shades

Dim-out stof

Stoffen met een Topar® Plus Coating reflecteren warmte en zonlicht doeltreffend en behouden hun rijke, diepe kleuren. Dit maakt de stoffen uitermate geschikt voor gebruik bij grote raampartijen met veel direct zonlicht. 

Plissé Shades kunnen ook worden uitgevoerd met de speciale DustBlock® Coating, die ze antistatisch en vocht- en vuilafstotend maakt. Dit maakt de Shades toepasbaar in de keuken en de badkamer. De coating zorgt er tevens voor dat de stof eenvoudig te reinigen is, waardoor u er jarenlang plezier van hebt. 

Dankzij de enkele plooi drogen Plissé Shades gemakkelijker dan bijvoorbeeld Duette® Shades en uiteraard is de aluminium hardware roestbestendig. 

Plisse Shades

Topar® Plus Coating

Plisse Shades

DustBlock® Coating

De Luxaflex® Plissé Shades zijn toepasbaar op verschillende soorten ramen, zoals dakramen, draai- en kiepramen, serres en ramen met speciale vormen. In sommige gevallen kunnen de Shades zelfs worden geplaatst zonder te boren of schroeven, dankzij de innovatieve TruFit® of FrameFit® technologie. 

Afhankelijk van de afstand tot het (dak-)raam, kunt u kiezen voor handmatige of automatische bediening. 

Plisse Shades

TruFit®

Plisse Shades

FrameFit®

Plissé Shades van Luxaflex® worden altijd ingemeten en gemonteerd door onze vakman, waardoor ze perfect passen. Privacy en verduistering zijn dan ook te garanderen. 

Andere pluspunten

  • De geplooide plissés komen prachtig tot hun recht in erkers en serres. U kunt daar bijvoorbeeld kiezen voor automatische bediening, zodat de raamdecoratie zonder moeite altijd ‘gelijk hangt’.
  • Plissé Shades bieden een lichte mate van isolatie. In de zomer houden zij de hitte buiten en in de winter de warmte binnen, wat direct voor energiebesparing zorgt.
  • Plissé Shades zijn geluidsabsorberend en zorgen zo voor een betere akoestiek in iedere kamer.
  • Uw meubels worden stijlvol beschermd tegen schadelijke uv-stralen.
  • Onderhoudsvrij.

Bediening

Luxaflex® Plissé Shades hebben verschillende bedieningsmogelijkheden. De handmatige bedieningsopties zijn een handige stang- of kettingbediening. 

Als u op zoek bent naar eindeloze mogelijkheden om te spelen met licht, kiest u voor het top-down/bottom-up-systeem. Daarmee kunt u ook aan de bovenzijde uw Shades verschuiven. Dit “op-en-neertje” wordt vaak gecombineerd met het innovatieve LiteRise® ontwerp, waarbij u met één hand exact de positie van de raamdecoratie kunt bepalen. De Plissé Shades blijven simpelweg op de positie waar u ze loslaat. 

Top-Down/Bottom-Up

Top-Down/Bottom-Up

LiteRise®

LiteRise®

Plissé Shades zijn ook gemakkelijk automatisch te bedienen door het smart home systeem PowerView® Automation. Dit is een draadloos systeem om raamdecoratie mee te bedienen, dat werkt via een Pebble®, een app op uw mobiele telefoon of uw bestaande smart home systeem. 

PowerView Automation®

PowerView Automation®

Maatwerk

Archipel levert uitsluitend op maat gemaakte raamdecoratie van het merk Luxaflex®. We zijn er trots op onszelf Official Dealer van Luxaflex® te mogen noemen, de Europese leider in raamdecoratie op maat. Het uitgebreide assortiment aan verfijnde stoffen en materialen, in alle denkbare kleuren, verzekert ons van een passend aanbod voor al onze klanten. 

De vakman van Archipel beschikt over veel kennis en een jarenlange ervaring. Als Luxaflex® specialist voorziet hij u van deskundig advies en neemt hij graag de tijd om u het volledige productaanbod te laten zien. Ook is hij opgeleid om alle vormen van raamdecoratie namens Luxaflex® in te meten op uw locatie. Onze specialist kan al uw wensen omzetten in een passend raamdecoratieplan. 

De prijs van uw raamdecoratie wordt bepaald door de gekozen materialen en de bediening, de hoeveelheid ramen die u van Plissé Shades wilt voorzien en de oppervlakte. 

Archipel kan een vrijblijvende offerte op maat verzorgen, ook wanneer u verschillende soorten raamdecoratie wilt toepassen in uw woning. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies, inmeten en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Andere soorten raamdecoratie

Houten jaloezieën

Rolgordijnen

Aluminium jaloezieën

Vouwgordijnen

Reviews

Archipel Zonwering