Skip to content
Menu

Duette® Shades

Luxaflex® Duette® Shades zijn gordijnen die uit twee schermen bestaan en zichzelf opvouwen bij het openen. Vanwege de dubbele plooi worden zij ook wel dubbele plissés of dupli gordijnen genoemd. 

Duette® Shades zorgen op een subtiele wijze voor de filtering van daglicht, dankzij hun bijzondere honingraatstructuur. Dankzij een ruime keuze in verschillende transparanties kunt u het licht op een prachtige manier regelen. Er is een stijlvolle optie voor elke ruimte, elke gewenste lichtregeling en elke privacybehoefte. Laat u verrassen door de mogelijkheden van Duette® Shades van Archipel, by Luxaflex®. 

Voordelen van Duette® Shades

Duette® Shades zijn een elegante vorm van raamdecoratie én zonwering. Door het samenspel van transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen, kunt u een geheel eigen shade samenstellen. Wilt u het zonlicht filteren en de inkijk in uw woonkamer beperken of wilt u de slaapkamer compleet verduisteren? De keuze is aan u. 

De verschillende stoffen zijn in een rijke schakering aan kleuren en patronen verkrijgbaar, in trendy en klassieke stijlen. 

De stoffen die in Duette® Shades gebruikt worden, zijn milieuvriendelijk geproduceerd en Cradle to Cradle Certified®: een duurzame en verantwoorde keuze dus. 

De Duette® Shades zijn zeer geschikt voor plaatsing op schuine ramen, zoals dakramen, met gebruik van zijgeleiding. Op veel zolders is de verwarming of koeling niet optimaal. Een warmtewerende, isolerende shade kan dan veel comfort opleveren en energiekosten besparen. 

Voor dakramen hebt u keuze uit de 25 en 32 mm plooibreedte. 

Afhankelijk van de afstand tot het raam, kunt u kiezen voor handmatige of automatische bediening. 

Duette® Shades van Luxaflex® worden altijd ingemeten en gemonteerd door onze vakman, waardoor ze perfect passen. Privacy en verduistering zijn dan ook te garanderen. 

Dankzij een transparante coating kunnen Duette® Shades ook worden toegepast in keukens en badkamers. Deze Topar® coating maakt de stof ongevoelig voor vocht, mits de ventilatie in orde is. 

De aluminium hardware van de Duette® Shades is roestbestendig, wat zorgt voor een duurzaam karakter.

Andere pluspunten

  • Duette® Shades bieden een goede isolatie. In de zomer houden zij de hitte buiten en in de winter de warmte binnen, wat direct voor energiebesparing zorgt.
  • Duette® Shades zijn geluidsabsorberend en zorgen zo voor een betere akoestiek in iedere kamer. 
  • Uw meubels worden stijlvol beschermd tegen schadelijke uv-stralen. 
  • Onderhoudsvrij. 

Bediening

Luxaflex® Duette® Shades hebben verschillende bedieningsmogelijkheden. U kunt kiezen uit een handgreep, een bedieningsstang of Smartcord®. Smartcord® is een oprolbaar koord met een constante lengte. Zo is er nooit sprake van rommelige, bungelende koorden, die gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen. 

Als u op zoek bent naar eindeloze mogelijkheden om te spelen met licht, kiest u voor het top-down/bottom-up-systeem. Daarmee kunt u ook aan de bovenzijde uw Shades verschuiven. Dit “op-en-neertje” wordt vaak gecombineerd met het innovatieve LiteRise® ontwerp, waarbij u met één hand exact de positie van de raamdecoratie kunt bepalen. De Duette® Shades blijven simpelweg op de positie waar u ze loslaat. 

duette shades

Top-Down/Bottom-Up

duette shades

LiteRise®

Duette® Shades zijn ook gemakkelijk automatisch te bedienen door het smart home systeem PowerView® Automation. Dit is een draadloos systeem om raamdecoratie mee te bedienen, dat werkt via een Pebble®, een app op uw mobiele telefoon of uw bestaande smart home systeem. 

PowerView Automation®

PowerView Automation®

Maatwerk

Archipel levert uitsluitend op maat gemaakte raamdecoratie van het merk Luxaflex®. We zijn er trots op onszelf Official Dealer van Luxaflex® te mogen noemen, de Europese leider in raamdecoratie op maat. Het uitgebreide assortiment aan verfijnde stoffen en materialen, in alle denkbare kleuren, verzekert ons van een passend aanbod voor al onze klanten. 

De vakman van Archipel beschikt over veel kennis en een jarenlange ervaring. Als Luxaflex® specialist voorziet hij u van deskundig advies en neemt hij graag de tijd om u het volledige productaanbod te laten zien. Ook is hij opgeleid om alle vormen van raamdecoratie namens Luxaflex® in te meten op uw locatie. Onze specialist kan al uw wensen omzetten in een passend raamdecoratieplan. 

De prijs van uw raamdecoratie wordt bepaald door de gekozen materialen en de bediening, de hoeveelheid ramen die u van Duette® Shades wilt voorzien en de oppervlakte. 

Archipel kan een vrijblijvende offerte op maat verzorgen, ook wanneer u verschillende soorten raamdecoratie wilt toepassen in uw woning. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies, inmeten en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Andere soorten raamdecoratie

Houten jaloezieën

Plissé Shades

Rolgordijnen

Vouwgordijnen

Reviews

Archipel Zonwering