Skip to content
Menu

Uitvalschermen

De meest gebruikte vorm van zonwering is zonder twijfel het uitvalscherm. Bij het uitvalscherm wordt het doek uit een cassette gerold door twee armen te ‘strekken’, die aan weerszijden van het scherm aan de muur zijn bevestigd. Het uitvalzonnescherm is een neutrale en relatief goedkope vorm van zonwering, die bij vrijwel iedere woning past; modern, klassiek of landelijk. Ook voor projecten is het uitvalscherm vaak de eerste keuze. 

Voordelen van uitvalschermen 

De vaste armen geven het uitvalscherm hun belangrijkste voordeel: deze zonwering is wind- of zelfs stormvast. Aan de kust en op grotere hoogte is dat buitengewoon praktisch. Door de geringe uitval, met de vaste armen aan de zijkant, zijn ze minder geschikt om onder te zitten of om onderdoor te lopen. Je vindt dit type zonnescherm dan ook veel in voortuinen, bij flats en kantoorgebouwen. 

Uitvalschermen zijn dus vooral ideaal om het klimaat binnenshuis aangenamer te maken. 

Verschillende modellen

Bij uitvalschermen wordt het zonnedoek om een rol gewikkeld, net zoals bij een terras- of knikarmscherm. Uitvalschermen zijn leverbaar met een semi-cassette of volledig gesloten cassette. Bij een gesloten cassette wordt het doek volledig opgeborgen als het zonnescherm niet gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat het zonnedoek beter bestand is tegen weersinvloeden.

uitvalscherm den haag

Gesloten cassette

Een elegante vorm van het uitvalscherm is de markisolette. Een markisolette combineert de voordelen van een screen en een uitvalscherm. Het doek loopt bovenaan niet meteen schuin naar voren maar eerst een stukje verticaal langs het raam. Het onderste deel loopt wel schuin uit. De markisolette geeft uw huis schaduw, verkoeling én een luxueuze uitstraling. 

Materialen

Archipel Zonwering levert hoogwaardige uitvalschermen, waarvan het frame, de cassette en de armen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. Het aluminium is leverbaar in diverse kleuren, passend bij uw woning of project en het door u gekozen zonnedoek. Schermen met een aluminium frame laten zich gemakkelijk monteren, door het lichte gewicht. Desondanks zijn ze ijzersterk. 

Het zonnedoek voor onze uitvalschermen en markisolettes bestellen wij bij gerenommeerde leveranciers als Tibelly, Swela en Dickson. U heeft dus een ruime keuze uit doeken die bescherming bieden tegen warmte èn uv-straling, in allerlei kleuren en patronen. De doeken die wij u graag adviseren zijn zeer sterk, kleurecht en behandeld met een speciale coating, die water- en vuilafstotend is. De meeste doeken zijn tevens brandvertragend. 

Bediening 

Onze uitvalschermen worden geleverd met een draaistang of een handige elektrische bediening, met een schakelaar of afstandsbediening. De elektrische variant is tevens op te nemen in uw smart home systeem. Zo kunt u uw zonwering volautomatisch en zelfs op afstand, door middel van een app, bedienen. Als Somfy-expert kunnen wij u voorlichten over de toepassing van domotica in uw situatie. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Andere soorten buitenzonwering

Markiezen

Knikarmschermen

Rolluiken

Screens

Reviews

Archipel Zonwering