Skip to content
Menu

Hordeuren

Tijdens warme zomerdagen brengen we veel tijd door in de tuin. We lopen heel wat heen en weer tussen onze luie stoel en de koelkast… Maar steeds als de tuindeur openstaat, kunnen er ongenode gasten naar binnen komen, zoals vliegen en muggen. 

‘s Avonds zetten we dan graag alle deuren en ramen open, om de koele lucht in huis te laten. En ook dan weten de verschillende soorten insecten ons huis te vinden. 

Een hordeur is de ideale oplossing: gegarandeerd dag en nacht frisse lucht maar geen ongedierte in huis! 

Archipel biedt uitsluitend op maat gemaakte hordeuren van topmerk Luxaflex®. Er zijn hordeuren voor openslaande deuren, dubbele deuren en schuifpuien, met ieder hun praktische eigenschappen. 

hordeur

Rolhordeur

hordeur

Scharnierende hordeur

hordeur

Schuifhordeur

Rolhordeuren

Een rolhordeur is een praktische hor, die ook geschikt is voor extra hoge deuren. Hij stopt op de positie waar men hem loslaat.

De rolhordeur kan worden uitgevoerd in zwart of grijs vlakgaas of plissé gaas, met een fluorescerende markering, waardoor deze beter opvalt in de schemering. Vlakgaas deurhorren zijn nauwelijks zichtbaar. U behoudt een geweldig zicht naar buiten door de hor.

Plissé hordeuren hebben een ondergeleider van slechts 3 mm hoog, wat deze deur uitermate kind- en rolstoelvriendelijk maakt.

De sterke constructie sluit het gaas windvast op en de borstel op de treklijst zorgt voor een hermetische afsluiting.

De rolhordeur is verkrijgbaar in 4 standaardkleuren en tegen een meerprijs in iedere gewenste RAL-kleur. De maximale hoogte van de standaard hordeur op maat is 280 cm en de maximale breedte is 138 cm. In de ‘Grande’ uitvoering is deze hor beschikbaar tot maximaal 200 cm breed en 300 cm hoog, uit één stuk. De plissé uitvoering is zelfs leverbaar als dubbele deur, tot zo’n 260 cm breed en is ook toepasbaar op schuifpuien. Informeer bij onze specialist naar de beste hordeur voor uw situatie.

Scharnierende hordeur

Deze stijlvolle hordeur wordt als een deur geopend en kan links- en rechtsdraaiend worden gemonteerd. De scharnieren zijn altijd zilverkleurig en optioneel te voorzien van een zelfsluitmechanisme.

Hordeuren met scharnieren zijn te bestellen met zwart gaas, grijs gaas, ClearView® gaas, stripe gaas of Poll-tex® gaas. ClearView® bestaat uit zeer dunne draden, die voor extra frisse luchttoevoer zorgen. Poll-tex® heeft daarentegen een fijnmazige structuur, die tot 90 % van alle pollen tegenhoudt. Poll-tex is voor mensen met hooikoorts dus een verademing.

De scharnierende hordeur is verkrijgbaar in 4 standaardkleuren en tegen een meerprijs in iedere gewenste RAL-kleur.

Door de schopplaat kan deze hordeur worden voorzien van een kattenluikje.

Schuifhordeur

De schuifhordeur is de ideale oplossing voor grote deuropeningen. De stabiele geleiders en gelagerde wieltjes garanderen desondanks een lichte bediening.

Deze hordeur heeft een robuuste uitstraling en zorgt voor een hermetische afsluiting. Na het seizoen is deze hordeur gemakkelijk uitneembaar. De schuifhordeur wordt vaak toegepast op balkons.

Schuifhordeuren zijn te bestellen met zwart gaas, grijs gaas, ClearView® gaas, stripe gaas of Poll-tex® gaas. ClearView® bestaat uit zeer dunne draden, die voor extra frisse luchttoevoer zorgen. Poll-tex® heeft daarentegen een fijnmazige structuur, die tot 90 % van alle pollen tegenhoudt. Poll-tex® is voor mensen met hooikoorts dus een verademing.

Schuifhordeuren zijn verkrijgbaar in 4 standaardkleuren en tegen een meerprijs in iedere gewenste RAL-kleur.

Door de schopplaat kan deze hordeur worden voorzien van een kattenluikje.

hordeur

ClearView® gaas

hordeur

Stripe gaas

Poll-tex® gaas

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies, inmeten en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Horren

Raamhorren

Reviews

Archipel Zonwering