Skip to content
Menu

Raamhorren

Archipel biedt oplossingen op maat om het binnen- en buitenleven in alle seizoenen gemakkelijker te maken. Onze op maat gemaakte horren van topmerk Luxaflex® dragen daar zeker aan bij. Geniet bij mooi weer ook binnen van frisse lucht, zonder insecten of ongedierte in huis.

Vanwege de vele verschillende soorten ramen, levert Archipel diverse soorten raamhorren, met ieder hun praktische eigenschappen.

Rolhorren 

Een rolhor heeft een profiel dat te verschuiven is, met daarin een gaasdoek dat wordt opgerold om een buis. Rolhorren zijn verkrijgbaar met een horizontale of een verticale lijst, met een zachte borstel.

De Luxaflex® rolhor zit vast aan het kozijn of is met een klemveer (SmartFit®) als inzetrolhor gemonteerd, zonder schroeven.

Vaste rolhor

Vaste rolhor

Rolhor met SmartFit®

Rolhor met SmartFit®

Rolhorren zijn te bestellen met ClearView® gaas, stripe gaas of Poll-tex® gaas. ClearView® bestaat uit zeer dunne draden, die voor extra frisse luchttoevoer zorgen. Poll-tex® heeft daarentegen een fijnmazige structuur, die tot 90 % van alle pollen tegenhoudt. Poll-tex® is voor mensen met hooikoorts dus een verademing. 

ClearView® gaas

ClearView® gaas

Poll-tex® gaas

Rolhorren worden uitgevoerd in een eigentijds design, dat past bij verschillende woonstijlen. Naast de populaire kleur wit en vier standaard profielkleuren, zijn de profielen ook leverbaar in vrijwel elke RAL-kleur. Tegenwoordig is zelfs het gaas in diverse kleuren te verkrijgen. Horren passen dus altijd bij de kozijnkleur en uw interieur. 

Voor hoge ramen is de plissé rolhor ideaal. Door de verticale bedieningslijst is deze raamhor eenvoudig te bedienen. Bij de plissé rolhor wordt het gaas gevouwen, waardoor de treklijst in elke gewenste positie kan blijven staan. 

Andere pluspunten van een rolhor:

 • Een rolhor is te plaatsen in zowel een houten, aluminium als kunststof kozijn. 
 • Een rolhor is uitermate geschikt voor een draai-kiepraam maar ook voor dakramen van verschillende merken (Velux, Fakro, Rooflite, Ubbink, Luxtra, Roto of merkloos). 
 • De rolhor is geluidsarm te bedienen, zowel met de hand als automatisch. 
 • De Luxaflex® rolhor is duurzaam gefabriceerd.
 • De kwalitatief hoogwaardige materialen staan garant voor een jarenlang gebruik zonder verkleuring of beschadiging. 
 • De rolhor wordt door onze specialist vakkundig ingemeten en tot op de millimeter op maat gemaakt. 
 • Uw rolhor wordt altijd geplaatst door onze vakman. Zo bent u verzekerd van een perfecte pasvorm. 
 • Onderhoudsvrij. 

Vaste hor of inzethor 

Een inzethor is een vast profiel met gaasdoek, dat in zijn geheel in de raamopening wordt geplaatst. Deze hor is te monteren zonder schroeven en kan dan ook gemakkelijk worden geplaatst en uitgenomen.

De vaste inzethor is zeer geschikt bij een geringe kozijndiepte. Door de verschillende montage-opties is de vaste hor vrijwel overal toepasbaar. Deze inzethor kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde geplaatst worden.

Vaak zijn inzethorren ook leverbaar als voorzethor. Vraag uw specialist naar de mogelijkheden in uw situatie.

raamhor

Inzethor

raamhor

Voorzethor

Vaste horren zijn te bestellen met ClearView® gaas, stripe gaas of Poll-tex® gaas. ClearView® bestaat uit zeer dunne draden, die voor extra frisse luchttoevoer zorgen. Poll-tex® heeft daarentegen een fijnmazige structuur, die tot 90 % van alle pollen tegenhoudt. Poll-tex® is voor mensen met hooikoorts dus een verademing. 

raamhor

ClearView® gaas

Poll-tex® gaas

Inzethorren worden uitgevoerd in een eigentijds design, dat past bij verschillende woonstijlen. Naast de populaire kleur wit en vier standaard profielkleuren, zijn de  profielen ook leverbaar in vrijwel elke RAL-kleur. Tegenwoordig is zelfs het gaas in diverse kleuren te verkrijgen. Horren passen dus altijd bij de kozijnkleur en uw interieur. 

Andere pluspunten van een vaste hor/inzethor:

 • Een inzethor is te plaatsen in zowel een houten, aluminium als kunststof kozijn. 
 • Vaste horren zijn tegen een meerprijs ook leverbaar in speciale vormen, zoals driehoekig, schuin en in toogvorm. 
 • Het schoonmaken van een vaste hor is zeer gemakkelijk. Het gehele frame is uitneembaar en kunt u eenvoudig onder de douche of in bad schoonspoelen. 
 • De Luxaflex® inzethor is duurzaam gefabriceerd. De kwalitatief hoogwaardige materialen staan garant voor een jarenlang gebruik zonder verkleuring of beschadiging. 
 • De hor wordt door onze specialist vakkundig ingemeten en tot op de millimeter op maat gemaakt. 
 • Uw vaste hor wordt altijd bij levering geplaatst door onze vakman, om ervan verzekerd te zijn dat deze perfect past.  
 • Onderhoudsvrij. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies, inmeten en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Horren

Hordeuren

Reviews

Archipel Zonwering