Skip to content
Menu

Rolgordijnen

Om u te verzekeren van de allerbeste kwaliteit, levert Archipel uitsluitend op maat gemaakte rolgordijnen van Luxaflex®. Deze rolgordijnen zijn namelijk van alle markten thuis. Met een keuze uit ruim 300 verschillende soorten doeken, kunnen we u gerust beloven dat u altijd slaagt. Of u nu op zoek bent naar transparante rolgordijnen voor in de woonkamer of naar verduisterende rolgordijnen voor in de slaapkamer… 

Voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een buitengewoon praktische vorm van raamdecoratie, die tevens kan dienen als zonwering. Ze bieden een uitstekende en variabele lichtregulering. In een handomdraai stel je de hoogte van het rolgordijn in, voor meer zicht naar buiten of minder zicht naar binnen. 

Door de keuze uit lichtdoorlatende, transparante, semi-transparante en verduisterende stoffen, is er altijd een rolgordijn dat past bij uw wensen. 

Een aantal verduisterende stoffen is gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Een duurzame keuze voor de bewuste consument. 

De rolgordijnen zijn leverbaar in vrijwel alle kleuren van de regenboog. Er zijn speciale keuzewaaiers met trendkleuren, prints, patronen en transparanten te bekijken bij onze specialist. 

Ook kunt u kiezen uit verschillende decoratieve onderlatten, een schulprand of een bies in een bijpassende of contrasterende kleur. 

Luxaflex® heeft het rolgordijn doorontwikkeld en biedt nu ook de Twist® variant. Dit is een duo rolgordijn met 2 lagen dat nog meer mogelijkheden heeft om te spelen met licht. De transparante ClearView® stroken zorgen voor een goed zicht naar buiten en een vriendelijk, gefilterd licht. Maar wanneer de ondoorzichtige stroken deze overlappen, zorgen zij direct voor privacy in de woning. 

De duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in natureltinten, maar ook in diverse moderne kleuren, prints en patronen, gecombineerd met luchtige transparanten. 

rolgordijnen

Twist®

rolgordijnen

Twist®

Rolgordijnen die met de speciale DustBlock® coating behandeld zijn, zijn antistatisch en vocht- en vuilafstotend. Door deze coating blijven de rolgordijnen langer mooi en kunnen ze zelfs worden toegepast in keukens en badkamers, mits de ventilatie in orde is. 

De rolgordijnen van Luxaflex® zijn zeer geschikt voor plaatsing op schuine ramen, zoals dakramen, met gebruik van zijgeleiding. Op veel zolders is de verwarming of koeling meestal niet optimaal. Een warmtewerend, isolerend rolgordijn kan dan veel comfort opleveren en energiekosten besparen. 

Afhankelijk van de afstand tot het raam, kunt u kiezen voor handmatige of automatische bediening. 

De rolgordijnen van Luxaflex® worden altijd ingemeten en gemonteerd door onze vakman, waardoor ze perfect passen. Privacy en verduistering zijn dan ook te garanderen. 

Andere pluspunten

  • Er zijn prachtige oplossingen voor extra hoge of brede ramen. 
  • Zonwerende rolgordijnen bieden een goede isolatie. In de zomer houden zij de hitte buiten en in de winter de warmte binnen, wat direct voor energiebesparing zorgt.
  • Rolgordijnen zijn geluidsabsorberend en zorgen zo voor een betere akoestiek in iedere kamer. 
  • Uw meubels worden stijlvol beschermd tegen schadelijke uv-stralen. 
  • Eenvoudig schoon te maken. U kunt de rolgordijnen gemakkelijk stofvrij maken met de zachte, ronde borstel van de stofzuiger. 
  • Onderhoudsvrij. 

Bediening

Het gebruiksgemak van rolgordijnen is zeer groot; ze zijn eenvoudig te bedienen door middel van een ketting of de LiteRise® bediening.

rolgordijnen

Ketting

rolgordijnen

LiteRise®

Rolgordijnen kunt u nog gemakkelijker bedienen door middel van een elektrische motor en PowerView® Automation. Dit is een draadloos systeem om raamdecoratie mee te bedienen, dat werkt via een Pebble®, een app op uw mobiele telefoon of uw bestaande smart home systeem. 

PowerView Automation®

PowerView Automation®

Maatwerk

Archipel levert uitsluitend op maat gemaakte raamdecoratie van het merk Luxaflex®. We zijn er trots op onszelf Official Dealer van Luxaflex® te mogen noemen, de Europese leider in raamdecoratie op maat. Het uitgebreide assortiment aan verfijnde stoffen en materialen, in alle denkbare kleuren, verzekert ons van een passend aanbod voor al onze klanten. 

De vakman van Archipel beschikt over veel kennis en een jarenlange ervaring. Als Luxaflex® specialist voorziet hij u van deskundig advies en neemt hij graag de tijd om u het volledige productaanbod te laten zien. Ook is hij opgeleid om alle vormen van raamdecoratie namens Luxaflex® in te meten op uw locatie. Onze specialist kan al uw wensen omzetten in een passend raamdecoratieplan. 

De prijs van uw raamdecoratie wordt bepaald door de gekozen materialen en de bediening, de hoeveelheid ramen die u van rolgordijnen wilt voorzien en de oppervlakte. 

Archipel kan een vrijblijvende offerte op maat verzorgen, ook wanneer u verschillende soorten raamdecoratie wilt toepassen in uw woning. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies, inmeten en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Andere soorten raamdecoratie

Houten jaloezieën

Duette® shades

Aluminium jaloezieën

Vouwgordijnen

Reviews

Archipel Zonwering