Skip to content
Menu

Markiezen

Markiezen zijn een buitengewoon efficiënte vorm van zonwering, in een zeer stijlvol jasje. Door de fraaie, ronde vormen en de authentieke uitstraling komen zij goed tot hun recht bij de vele karakteristieke woningen die de regio Den Haag rijk is. Toch geeft deze chique zonwering ook een modern pand net wat meer cachet. 

Archipel Zonwering is al sinds 1949 specialist in het fabriceren en monteren van markiezen. Al onze houten markiezen worden met de hand vervaardigd in eigen atelier, volgens de hoogste kwaliteitsnormen. 

Voordelen van markiezen 

Van alle soorten buitenzonwering bieden markiezen simpelweg de meest complete zonwering, omdat alleen zij over dichte zijkanten beschikken. Zonne- en warmtestraling, die uw huis via de zijkanten van het zonnescherm proberen binnen te dringen, zijn dus voorgoed verleden tijd. 

Markiezen reflecteren en absorberen de zonnestraling als geen ander, waardoor er weinig warmte wordt doorgegeven aan de woning maar er nog wel voldoende licht doordringt. Ook wordt het vrije uitzicht behouden omdat men vanuit de woning onder de markiezen door kan kijken. 

Verschillende modellen 

Archipel levert markiezen in 3 verschillende modellen: het standaardmodel, het petmodel en het klapmodel. Deze verschillen onderling in de mate van uitval. 

markies
Particulieren kiezen vaak voor het standaardmodel, dat in hoogte op de gevel gelijk is aan de uitval. Dit geeft een fraai en rustig beeld.


markies
Het petmodel wordt vaak gekozen, wanneer doorloop vereist is, zoals bij terrasdeuren of wanneer een looppad dichtbij de ramen ligt. De uitval van het petmodel is daarom groter dan bij het standaardmodel.
markies
Een markies in klapmodel is ook ideaal voor situaties waarbij men onder de markies door moet kunnen lopen. Door de zeer grote mate van uitval is dit type erg gewild bij eigenaren van een groot terras.

Materialen

Al onze markiezen kunnen worden uitgevoerd met een frame en kast van gecertificeerd hardhout of duurzaam aluminium, met een bespanning van hoogwaardig zonweringdoek. 

Een houten frame en overkapping geven markiezen een meer nostalgische look. De houten markies kan worden verfraaid met freesranden en zijschotten, om deze nog meer karakter te geven. 

Markiezen met een aluminium frame en overkapping zijn zeer onderhoudsvriendelijk, hebben een langere levensduur en vallen daardoor in een hogere prijsklasse. 

Beide materialen kunnen in een kleur worden geleverd, die passend is bij het zonnedoek. 

Het zonweringdoek bestellen wij bij gerenommeerde leveranciers als Tibelly, Swela en Dickson. U heeft dus een ruime keuze uit doeken die bescherming bieden tegen warmte èn uv-straling, in allerlei kleuren en patronen. De doeken die wij u graag adviseren zijn zeer sterk, kleurecht en behandeld met een speciale coating, die water- en vuilafstotend is. De meeste doeken zijn tevens brandvertragend. 

U kunt de markiezen af laten biezen in een bijpassende kleur. Zo is de vlakverdeling van het doek minder zichtbaar en komt de kleur van het zonnedoek nog beter tot zijn recht. 

Bediening 

Onze markiezen kunnen worden geleverd met een handmatige of elektrische bediening. 

De handmatige bediening van markiezen gaat tegenwoordig soepel en gemakkelijk door middel van koorden en katrollen. De belangrijkste redenen om hiervoor te kiezen zijn de lagere aanschaf- en onderhoudsprijzen. 

De elektrische variant heeft een schakelaar of afstandsbediening en is tevens op te nemen in uw smart home systeem. Zo kunt u de markiezen volautomatisch en zelfs op afstand, door middel van een app, bedienen. Als Somfy-expert kunnen wij u voorlichten over de toepassing van domotica in uw situatie. 

Als voorloper in onze branche kunnen wij markiezen leveren met een besturing op zonne-energie. Dit systeem is volledig draadloos, zodat het boren van gaten voor de bediening voorgoed verleden tijd is.

Wist u dat het ook mogelijk is om de handmatige bediening van markiezen te laten vervangen door een automatische bediening? Zo kunt u gebruik blijven maken van uw bestaande zonwering en optimaal genieten van het comfort van nu. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Andere soorten buitenzonwering

Knikarmschermen

Uitvalschermen

Rolluiken

Screens

Reviews

Archipel Zonwering