Skip to content
Menu

Knikarm zonneschermen

Knikarm zonneschermen worden ook wel terrasschermen genoemd, omdat zij daar het beste tot hun recht komen. Deze vorm van zonwering heeft namelijk een speciale armconstructie, die ervoor zorgt dat er een vrije doorloop mogelijk is onder het doek. 

Archipel biedt u een ruime keuze uit de mooiste zonnedoeken en monteert uw knikarm zonnescherm in een handomdraai. Laat het grote genieten maar beginnen… 

Voordelen van knikarmschermen 

Het grote oppervlak van het zonnedoek van knikarm zonneschermen zorgt voor schaduw, verkoeling en bescherming op het hele terras. In de woning blijft het koel maar er wordt toch voldoende licht doorgegeven naar binnen.

Bij een knikarmscherm vouwen de armen zich direct onder het doek uit, zodat u ook aan de zijkanten gemakkelijk onder het doek door kunt lopen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld uitvalschermen. Door deze hoge doorloop behoudt men vanuit de woning een vrij uitzicht. 

Knikarmschermen zijn ideaal voor het beschermen van spelende kinderen tijdens de warmste momenten van de zomerdag. Onder het zonnedoek kunnen ze genieten van een verkoelend badje. 

Wilt u ‘s avonds uitgebreid tafelen met een grote groep? Laat het knikarm zonnescherm dan open, zodat het beschutting kan geven en de warmte van de dag voor u kan vasthouden. 

Bij Archipel kunt u kiezen voor een modern knikarm zonnescherm met led-verlichting in de armen en in de voorlijst.

Knikarm zonnescherm met led-verlichting

Knikarm zonnescherm met led-verlichting

Verschillende modellen 

Bij een knikarm zonnescherm wordt de uitvallijst met het doek door veren in de armen naar buiten gedrukt. De gehele constructie is aan de muur gemonteerd en kan van binnen of van buiten bediend worden. 

Knikarm zonneschermen worden geleverd met een gesloten systeem, waarbij de  knikarmen in een cassette worden opgeborgen, wanneer het zonnescherm niet gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat het gehele scherm beter bestand is tegen weersinvloeden.

Gesloten systeem

Gesloten systeem

Materialen

De knikarmen en de cassettes van onze zonneschermen zijn van onderhoudsvriendelijk aluminium. Aluminium heeft een lange levensduur en is mede daarom een duurzame keuze. De armen en cassettes kunnen worden geleverd in een kleur die past bij uw huis en het gekozen zonnedoek. 

Het zonnedoek voor onze knikarmschermen bestellen wij bij gerenommeerde leveranciers als Tibelly, Swela en Dickson. U heeft dus een ruime keuze uit doeken die bescherming bieden tegen warmte èn uv-straling, in allerlei kleuren en patronen. De doeken die wij u graag adviseren zijn zeer sterk, kleurecht en behandeld met een speciale coating, die water- en vuilafstotend is. De meeste doeken zijn tevens brandvertragend. 

Archipel levert knikarmschermen tot wel 15 meter breed, zonder doekspleet.

Bediening 

Onze knikarm zonneschermen kunnen worden geleverd met een handmatige of elektrische bediening. 

De handmatige bediening van zonneschermen gaat tegenwoordig soepel en gemakkelijk met een draaistang. De belangrijkste redenen om hiervoor te kiezen zijn de lagere aanschaf- en onderhoudsprijzen. 

De elektrische variant heeft een schakelaar of afstandsbediening en is tevens op te nemen in uw smart home systeem. Zo kunt u uw zonwering volautomatisch en zelfs op afstand, door middel van een app, bedienen. Als Somfy-expert kunnen wij u voorlichten over de toepassing van domotica in uw situatie. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Andere soorten buitenzonwering

Markiezen

Uitvalschermen

Rolluiken

Screens

Reviews

Archipel Zonwering