Skip to content
Menu

Aluminium jaloezieën

Zet gemakkelijk de lichtinval naar uw hand, met de aluminium jaloezieën van Archipel, by Luxaflex®. 

Sinds Luxaflex® in de jaren ‘50 de horizontale jaloezieën op de markt bracht, is deze stijlvolle vorm van raamdecoratie niet meer weg te denken. De aluminium jaloezieën zijn zelfs een ware klassieker en een stijlstatement geworden. In al die jaren zijn het uitstekende ontwerp en de praktische functionaliteit slechts op kleine punten verbeterd. 

Voordelen van aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën bieden functioneel comfort voor wie van daglicht én van privacy houdt: vrij zicht naar buiten maar geen inkijk. 

De lichtinval is gemakkelijk op ieder moment te reguleren. Door de lamellen naar boven te richten, weerkaatst het licht via het plafond, wat voor een natuurlijke, egale  verlichting zorgt, zonder direct zonlicht. 

Onze horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in gestroomlijnd aluminium, in een klassieke of moderne stijl, zodat ze altijd bij uw woning passen. Luxaflex® fabriceert de jaloezieën van 98 % gerecycled aluminium met Cradle to Cradle®-certificering, zodat u zeker weet dat u een duurzame, verantwoorde keuze maakt. 

Het aanbod bevat lamellen in een rijke schakering basis- en trendkleuren, van hoogglans tot supermat. Het is zelfs mogelijk om de lamellen tweekleurig uit te voeren: een lichtere tint aan de voorkant en een donkere tint aan de achterkant. 

Horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in vijf verschillende lamelbreedtes, van 16 tot 70 mm breed, zodat u deze gemakkelijk kunt aanpassen aan de grootte van de betreffende ramen. Tip: brede lamellen zijn zeer geschikt voor brede ramen. 

Tegenwoordig zijn de aluminium jaloezieën ook verkrijgbaar met decoratief ladderband, in een breed scala aan kleuren en in verschillende breedtes. 

De aluminium jaloezieën van Luxaflex® zijn ook geschikt voor plaatsing op schuine ramen, zoals dakramen en andere draai- en kiepramen, met gebruik van zijgeleiding. Afhankelijk van de afstand tot het raam, kunt u kiezen voor handmatige of automatische bediening. 

De aluminium lamellen zijn roestvast, waardoor u zelfs in de badkamer van deze raamdecoratie kunt genieten. Zorg ervoor dat de lamellen steeds goed drogen, voor u ze omhoog trekt. 

Andere pluspunten

  • Jaloezieën van Luxaflex® zijn uitgerust met een oprolbaar koord. Zo is er nooit sprake van rommelige, bungelende koorden, die gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen.
  • De MegaView® optie biedt twee keer zoveel zicht als de standaard horizontale jaloezieën, omdat de lamellen in open toestand stapelen. Toch garanderen de lamellen met MegaView® nog steeds optimale privacy, wanneer zij gesloten zijn. De MegaView® optie is verkrijgbaar bij lamellen van 25 en 50 mm breed.
  • Onze jaloezieën hebben lamellen met een ‘terugspringfunctie’, zodat ze na aanraking weer de oorspronkelijke vorm aannemen, zonder deukjes.
  • De isolerende werking in zomer èn winter, zorgt direct zorgt voor energiebesparing.
  • Jaloezieën zijn geluidsabsorberend en zorgen zo voor een betere akoestiek in iedere kamer.
  • Uw meubels worden stijlvol beschermd tegen schadelijke uv-stralen.
  • Gemakkelijk schoon te maken en onderhoudsvrij.

Bediening

De jaloezieën van Luxaflex® bieden eindeloze mogelijkheden om te spelen met licht. Standaard worden de jaloezieën geleverd met koord en draaistang voor de bediening. Voor meer gemak kunt u kiezen voor de slingerstang, waarmee u met één handeling de jaloezieën omhoog of omlaag kunt brengen en kunt kantelen. Als u kiest voor bediening door middel van koord of ketting, zijn er extra veiligheidsvoorzieningen voor kinderen leverbaar, zoals een oprolbaar koord of ‘endless chain’.

aluminium jaloezieën

Koord/draaistang

aluminium jaloezieën

Slingerstang

aluminium jaloezieën

Ketting/endless chain

Aluminium jaloezieën zijn ook gemakkelijk automatisch te bedienen door het smart home systeem PowerView® Automation. Dit is een draadloos systeem om raamdecoratie mee te bedienen, dat werkt via een Pebble®, een app op uw mobiele telefoon of uw bestaande smart home systeem. 

aluminium jaloezieën

PowerView Automation®

Maatwerk

Archipel levert uitsluitend op maat gemaakte raamdecoratie van het merk Luxaflex®. We zijn er trots op onszelf Official Dealer van Luxaflex® te mogen noemen, de Europese leider in raamdecoratie op maat. Het uitgebreide assortiment aan verfijnde stoffen en materialen, in alle denkbare kleuren, verzekert ons van een passend aanbod voor al onze klanten.

De vakman van Archipel beschikt over veel kennis en een jarenlange ervaring. Als Luxaflex® specialist voorziet hij u van deskundig advies en neemt hij graag de tijd om u het volledige productaanbod te laten zien. Ook is hij opgeleid om alle vormen van raamdecoratie namens Luxaflex® in te meten op uw locatie. Onze specialist kan al uw wensen omzetten in een passend raamdecoratieplan.

De prijs van uw raamdecoratie wordt bepaald door de gekozen materialen en de bediening, de hoeveelheid ramen die u van aluminium jaloezieën wilt voorzien en de oppervlakte.

Archipel kan een vrijblijvende offerte op maat verzorgen, ook wanneer u verschillende soorten raamdecoratie wilt toepassen in uw woning.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met onze vakman. Hij komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek, persoonlijk advies, inmeten en een vrijblijvende offerte. Ook kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom.

Andere soorten raamdecoratie

Houten jaloezieën

Duette® shades

Rolgordijnen

Vouwgordijnen

Reviews

Archipel Zonwering